Vi bruker cookies
Vi benytter første- og tredjeparts cookies (informasjonskapsler) på vår nettside.
Cookies brukes til:
-
nødvendige funksjoner på nettsiden
-
funksjoner som gir deg best mulig brukeropplevelse
-
statistikk og webanalyse
-
markedsføring
Velg "JEG GODTAR" om du aksepterer vår bruk av cookies. Hvis du ønsker å endre cookie-innstillinger, velg "ENDRE INNSTILLINGER".
Bedste tip til at tilberede fisk
Vi er to danskere, der nyder de norske fjelde - gerne hver sommer og forhåbentlig også denne sommer!
Hvad er din bedste opskrift til friskfanget fisk. Vi har haft heldet med os til fine ørreder og nydelsen er enorm når vi sidder ved trangia og spiser med elven løbende ved siden af.
Hilsen Sanne
Tida går fort-- takk for interessen, nok en gang, folkens! Og lykke til med planleggingen av turen du skal på, det blir bra!
Lars
Mat i sekken på langtur
Liten brenner
Melkepulver?
Fastbrent
Mat for 10 dagers kanotur i femundsmarka
Med packraft og 10 dager kan du faktisk unne deg bra med mat per dag, f.eks 750 gr per dag. 250 gr frokost, 250 gr lunsj, 250 gr middag. Da klarer dere dere uten fisk. Middagen kan være 100 gr potetmos og en boks makrell i tomat. Eller to Real Turmat. Noen dager er man monster-sulten. Maten blir da 7,5 kg. Packraft med tilbehør blir ca 6 kg. 1-manns telt 1,5 kg. Tarp for alle tre 1,5 kg. Sovepose ca 2 kg (inkludert 35 liter Ungava pakkpose med 44 cm Bushwacker strap låst i alle tre ringene, så den er tørr hvis du skulle gå rundt). Klær og annet utstyr: 6,5 kg. Stor vanntett pakkpose, f.eks Ungava heavy duty 75 liter til å pakke alt annet i. Da ender du opp med 25 kg på ryggen. Det er innafor!
Kosthold på expedisjoner
Hva anbefaler du av mat til expedisjoner (3 mn og lengre). Som ikke veier for mye men har mye karbohydrater? Men der du også kan belage deg på jakt og fiske underveis?
Minimum av kokekar/utstyr
Hva anbefaler du som et minimum av kokekar/kjeler på en 7 dagers telttur i marka?
Kjøpte meg Bushwacker kjele, og er meget godt fornøyd.
Vh Espen
Kaffekjel
Har nylig kjøpt meg kaffekjelen du har i aluminium. Jeg savner ett trekk/pose eller fester på kjelen for ei reim slik at ikke lokket forsvinner under transport. Hvorfor har du ikke det med til den?
Primus
Den du skrur på toppen av gassboksen eller den med slange , hvor brenner står ved siden av?
Kokeutstyr
Brenner som er liten og nett
Jeg så et bilde fra pinseturen din hvor du har en liten brenner med en rist oppå noen steiner. Det så veldig nett ut å pakke med seg. Hva slags brenner er det? Og hva fyrer du med?
Hilsen Åshild
Kos
Kokekar
Mat
Mat
Protein på tur
Båltenning
Alt godt, Kai Flatekvål