Villmarkskurs

Lars Monsen prioriterer egne turer og holder derfor ingen villmarkskurs sommeren 2015. Det gjør imidlertid Trond Strømdahl, hans ekspedisjonspartner og makker i TV-serien "Monsen på villspor". Trond skal ha med inntil 15 konfirmanter på villmarkskurs på Jarbrufjell gård på Saltfjellet i Nordland, og har satt av to uker til dette. De to siste ukene i august holder han villmarkskurs for deg over 18 år. Dette er et grunnkurs i friluftsliv, der deltakerne sover i telt, lærer om orientering, leirslaging, bålfyring, utstyr, bekledning, elvekryssinger, sikkerhet, kameratskap, samhold og mange andre ting. Mange flotte opplevelser, samtidig som grensene strekkes og kunnskapen øker!

Prisen inkluderer kost og opphold, men ikke reisen til og fra Røkland i Saltdal (halvannen time langs E6 fra Bodø). Hit går det tog og buss, eller man kan parkere bilen. Det er 10 km tung marsj opp til gården, og da befinner man seg midt i smørøyet, på grensen til Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark. 

Nytt av året er at Trond også arrangerer helgekurs for undervisningspersonell, med hovedvekt på hvordan lærere, barnehagepersonell og andre kan bruke naturen som læringsrom. Trond er spesialpedagog og har i en årrekke jobbet med elever som har andre utfordringer, med naturen som klasserom.

Jeg har fått noen forespørsler fra småviltjegere som ønsker å bruke Jarbrufjell gård som base. Vi vurderer om Trond skal ta i mot jegere som gjester, evt, gi kurs og kommer tilbake med mer info rundt dette. Gi lyd til elin@larsmonsen.no dersom du er interessert i dette. 

All påmelding til alle kurs skal skje via epost til Elin Berntsen på elin@larsmonsen.no. Du vil få mer info av Elin på mail, bl.a om du har fått plass på kurset.

Den samme Elin Berntsen er Lars Monsens sjefshandler under hundekjørersesongen. Hun kan alle knepene, og holder dagskurs om handlerrollen i lange løp samt hundekjøring generelt, den siste helga i september. Dette skjer ikke på Saltfjellet, men på Kennel Liverud en times kjøring sør for Oslo. 

Sannsynligvis kommer vi også til å arrangere fotokurs ved Ole-Johnny Myhrvold, som har vært profesjonell fotograf i en årrekke. Mer info kommer.  

 

VILLMARKSKURS FOR DEG SOM ER KONFIRMANT I 2015

STED: JARBRUFJELL

KURS 1/2015: MANDAG 27. JULI- FREDAG 31. JULI

KURS 2/2015: MANDAG 3. AUGUST- FREDAG 7. AUGUST

KURSLEDER TROND STRØMDAHL

PRIS: 6000,-

 

VILLMARKSKURS FOR DEG OVER 18 ÅR

STED: JARBRUFJELL 

KURS 3/2015: MANDAG 10. -FREDAG 14. AUGUST

KURS 4/2015: MANDAG 17. - FREDAG 21. AUGUST

KURSLEDER TROND STRØMDAHL

PRIS: 6000,-

 

DAGSKURS FOR HANDLERE, SPESIELT RETTET MOT FEMUNDLØPET OG FINNMARKSLØPET

STED: KENNEL LIVERUD, 1816 SKIPTVET (EN TIMES KJØRING FRA RYEN I OSLO)

KURS 5/2015 LØRDAG 26. SEPTEMBER fra kl. 10.00-18.00

KURSLEDER: ELIN BERNTSEN

PRIS 2500,- INKLUDERT LUNSJ

 

HELGEKURS FOR UNDERVISNINGSPERSONELL: NATUREN SOM LÆRINGSROM

STED: JARBRUFJELL

KURS 6/2015: FREDAG 25. - SØNDAG 27. SEPTEMBER

KURS 7/2015: FREDAG 2. - SØNDAG 4. OKTOBER

KURSLEDER: TROND STRØMDAHL

PRIS: 4500,-

 

Ønsker du å melde deg på et av disse kursene, send en epost til elin@larsmonsen.no. For å få svar på eposten må den inneholde følgende opplysninger:

Hvilket kurs ønsker du å melde deg på?

Oppgi ditt navn, alder, tlf og adresse (behandles konfidensielt, opplysningene gis ikke videre på noen måte)

Dersom du er under 18 år, oppgi dine foreldres navn, postadresse og tlf.

Beskriv kort din turerfaring, og legg gjerne ved et bilde som viser deg på tur hvis du har.

NB: Gi beskjed dersom du har sykdommer, allergier eller andre helsemessige utfordringer vi bør vite om. 

 

 

 

3.jpg 4.jpg
2.jpg 1.jpg